BC Roggel in de winning mood: Trilan 16 met 3-5 verslagen!

Trilan 16 – BC Roggel 1: 3-5

Vanmorgen om 9.30u traden Maud Kocken, Maud van Horne, Bram en Rick Leenhouts aan tegen Trilan 16 in Landgraaf. Ik had al een goed voorgevoel: Vandaag ging er Landgraaf gewonnen worden. Maud en Maud raken steeds beter in vorm en Bram en Rick stonden te trappelen om hun eerste wedstrijden te spelen in de competitie (en niet te vergeten, hun vader Robert Leenhouts versterkte de coaching met zijn badmintonervaring). De jongens en meisjesdubbel waren een mooie opwarmer. Bram en Rick oogden bijzonder gretig, waarbij ze elkaar soms voor de voeten liepen. Deze partij werd  nipt in een driesetter verloren (21-17 15-21 24-22). Bij de enkelpartijen zouden ze meer ruimte voor hun spel krijgen.

Maud van Horne en Maud Kocken lieten zien dat ze al wat beter op elkaar zijn ingespeeld. De eerste set was om warm te draaien en werd nipt met 22-20 verloren. De 2 daarop volgende set werden overtuigend binnengehaald met 11-21 en 17-21. De dames lieten zien dat ze tactisch aan het groeien zijn.

Bij de enkelpartijen speelde Maud Kocken als eerste dame en Bram Leenhouts als eerste heer. Beiden lieten zien wat ze waard waren in 2 spannende partijen. Bram verloor nipt in 2 sets (21-19 en 21-18). Maud begon sterk aan haar partij, maar verloor nipt de eerste set met 21-19. Ook in de 2e set speelde ze goed, maar verloor met 21-15.Toch laat ze goede progressie zien (ze heeft al loopvermogen en wordt tactisch beter), maar laat zich net wat te veel meeslepen als ze voor of achter staat.

Rick Leenhouts speelde een mooie driesetter, die hij uiteindelijk overtuigend afsloot (19-21 21-18 9-21). Maud van Horne stapte binnen no time weer van de baan: Zij walste over haar tegenstandster heen met 4-21 en 2-21, ondermeer door goed tips van de coach uit te voeren.

De gemengde dubbels waren de kers op de taart. Bram en Maud Kocken wonnen gemakkelijk met 12-21  en 7-21 en Rick en Maud van Horne waren ook veel te sterk voor hun tegenstanders: 9-21 en 8-21. Ook nu werden de strijdplannen tactisch goed uitgevoerd. Bram, Rick, Maud en Maud kunnen trots zijn op hun prestatie van vandaag. We kijken met vertrouwen uit naar de komende wedstrijden.