Heytse opnieuw sterker in derby

De transferperiode is in volle gang. BC Roggel moet op zoek naar potentiële versterking voor het herenteam. De concurrentie heeft niet stilgezeten: Vlodrop heeft aan het begin van het seizoen al een sterke nieuwe 1e heer binnengehaald (ex BC Heytse).  BC Heytse versterkte de gelederen met een speler uit Beegden en een vliegende keeper uit Haelen. En in Baexem bestaan de teams doorgaans voor de helft uit spelers die zonder TomTom de eigen burgemeester Hannen hal niet kunnen vinden. Om dit jaar de titel niet mis te lopen, heeft Push nu zelfs een speler uit de 4e divisie gehaald, die de recreantencompetitie in zijn eentje kan winnen.

BC Roggel had een interessante „Dark Horse” op het oog, maar door een schrijffoutje is deze transfer jammerlijk afgeketst:

batminton

(afb: crucialcomics.tumblr.com)

Daarom traden gisteren de mannen van BC Roggel 2 in de vertrouwde  opstelling aan voor de thuiswedstrijd tegen BC Heytse 2. Fred en Bert begonnen hun dubbel goed en wonnen de eerste set (21-19). De 2e en 3e set werden echter door Heytse gewonnen (12-21 en 14-21). Robert en Bennie verloren nipt hun eerste en ook de 2e set werd niet gewonnen (18-21 en 14-21). Tussenstand: 0-2 voor BC Heytse 2.

Ook de 3e en 4e dubbel wist Roggel niet te winnen. Robert en Fred wisten een 3e set af te dwingen, maar die werd uiteindelijk toch door Heytse gewonnen (14-21, 21-19 en 18-21). Bert en Bennie verloren in 2 sets (16-21 en 16-21). Tussenstand: 0-4 voor BC Heytse 2.

Bert speelde een spannende single tegen Peter van den Heuvel. De eerste set moest Bert op gang komen (9-21), maar daarna gaven de heren elkaar weinig toe: 28-26 voor een derde set die weer nipt door Peter van den Heuvel voor Heytse gewonnen werd (20-22). Fred startte goed tegen Mark Lemmen, maar moest helaas met een kuitblessure opgeven. Robert had een lastige avond tegen Erik Kleuskens. Bennie wist het Jean-Paul Herpertz vooral in de 1e set lastig te maken, maar maakte net te veel fouten om een set te kunnen winnen (18-21 en 14-21).

Eindstand 0-8.