Clubkampioenschappen editie 2013

Op zaterdagavond 19 januari om 19.00u was het weer zover: De clubkampioenschappen van BC Roggel zouden worden gespeeld.

Dit is mooie clubtraditie aan het worden, waarbij in een reeks van dubbelpartijen gestreden wordt om de titel van clubkampioen. Zowel bij de heren als bij de dames wordt een clubkampioen aangewezen. Er worden heren-, dames-, en gemengde dubbels gespeeld, maar nooit in een vaste samenstelling. Voor elke partij wordt telkens van speelpartner gewisseld. De wedstrijden worden zodanig ingedeeld dat de wedstrijd qua speelsterkte zoveel mogelijk in balans is. In theorie kan ieder clublid dus kampioen worden, het is niet afhankelijk van je absolute speelsterkte, een goeie vorm is natuurlijk wel heel belangrijk.

De organisatie van het toernooi was dit jaar in goede handen bij Henri Linders en Fred Manukiley.  Op een soepele manier geleid door toernooileider Fred, werd een strak speelschema vlot afgewerkt. Daarna was het tijd voor  prijsuitreiking en de al even traditionele borrel, gezellig tot in de kleine uurtjes.

De uitslag bij de dames:

  1. Steffie Crins
  2. Netje Heijnen / Rieny Cauven (gedeeld)
  3. Yvonne Walraven

De uitslag bij de heren:

  1. Bennie Tomassen
  2. Luc Valent
  3. Fred Manukiley / Pieter Poels (gedeeld)

Het is en blijft een heel leuk toernooi, wat eigenlijk niemand wil missen. Clublid Bert Geelen had zich nog willen laten invliegen vanuit Nieuw Zeeland. Maar na een ” Bert, deut det noe mer neet”  heeft Bert zijn adrenaline kick elders gezocht:

bert

(Fantastische foto, Bert!)