BV Heel 3 – BC Roggel, uitslag: 6-2

BV Heel 3 – BC Roggel, uitslag: 6-2

Donderdagavond 10 januari stond de wedstrijd tegen BV Heel 3 in Heel op het programma. Een uitdaging voor het team, omdat er drie belangrijke steunpilaren van het team ontbraken (Bert, Carlos en Henri). Gelukkig konden we op Robert als vervanger rekenen en met goede moed richting Heel afreizen.

De eerste dubbels werden verloren. Voor Fred en Pieter had er misschien meer in gezeten (21-16, 21-18), voor Bennie en Robert werd het meer een wedstrijd tegen henzelf (21-9, 21-9). In de tweede ronde ging het beter voor Roggel: Fred en Bennie wonnen hun dubbel (19-21, en 18-21), de uitslag had groter kunnen zijn. Pieter en Robert deden niet onder voor hun tegenstanders, maar Heel wist toch iedere keer de set naar zich toe te trekken (21-19, 21-16).

Bij de enkelpartijen lag de climax aan het einde: Fred putte zijn tegenstander in driesetter volledig uit, hij liet in de derde set de spanning wat terugkomen, maar sloeg aan het eind onverbiddelijk toe: (23-21, 6-21, 19-21). Robert speelde als invaller een verdienstelijke wedstrijd (21-16, 21-16). Voor Bennie en Pieter waren hun tegenstanders een maatje te groot (uitslagen resp: 21-9, 21-9 en 21-4, 21-5).

De voortzetting in de kantine van Heel was van Roggelse kant zoals vanouds, maar ook Heel kwam goed voor de dag: Een gezellige “derde helft” met bier, borrelnootjes en augurken… Het was een leuke en gezellige avond, in sportief opzicht hadden we nog een paar puntjes meer mee kunnen nemen, als er minder fouten gemaakt zouden worden. Wat meer ervaring, een beter ingespeeld team en oefenen op enkelwedstrijden kan het verschil maken.

Tenslotte mag de heldenrol van Fred niet onderbelicht worden. Hij gaf niet op  in zijn enkelwedstrijd  en haalde in  een ware uitputtingslag de driesetter binnen. In de dubbels met Bennie en Pieter was zijn ervaring ook onmisbaar. Helaas hebben we geen mooie actiefoto’s, dus doen we het “Hero” shot van Fred maar op een andere manier:

Driesetter Fred