BC Roggel 2 – BC Vlodrop 2: Een dubbeltje op zijn kant

BC Roggel 2 – BC Vlodrop 2: Een dubbeltje op zijn kant

Donderdag 12 september was het zover: Het herenteam BC Roggel 2 speelde de eerste wedstrijd van het seizoen 2013-2014 in de recreantencompetitie. Hiervoor kwam BC Vlodrop 2 naar Roggel. Het werd een mooie wedstrijd met de nadruk op strijd. De uitslag van 1-7 voor BC Vlodrop was wat geflatteerd, vaak was het een dubbeltje op zijn kant. Tijd dus voor een analyse…

Wat ging er goed?

We hebben de nieuwe shirts getest. Helemaal top! Zitten als gegoten en geven het team een geweldige uitstraling, zeker door het prachtige gekleurde logo van Businesscentrum Leudal op de achterkant. Meer verklappen we niet, houdt de website in de gaten voor foto’s.

Fred hoefde op donderdag niet met de hond naar de puppycursus en doordat Fred zijn singlepartij won, leverde dat direct een punt op.

Renée bracht ons bier en andere versnaperingen na de wedstrijd. Dat was heel erg welkom na de zware strijd. Want strijd was er geleverd.

Neet deze René, mer Renée

Neet deze René, mer Renée

Wat kon er beter?

Driesetters. Dat blijft lastig. Je kunt beter in twee sets winnen. En die derde set kun je ook nog eens verliezen. Dat overkwam Bennie en Robert, eerst in hun dubbelpartij en daarna ook nog eens in de singlepartijen. Positief: Strijdend ten onder gaan in een driesetter biedt een beter perspectief dan kansloos verliezen in twee sets.

Bert is dit jaar absoluut onze nr 1 in de opstelling. In zijn singlepartij trof hij dit keer een speler met ervaring op landelijk niveau. Net een maatje te groot voor Bert. Maar we hebben er absoluut vertrouwen in dat Bert nog veel punten gaat binnenhalen voor ons team.

Bij de dubbels verloren Fred met Bert nipt (19-21 en 20-22) en daarna Fred met Robert (21-23 en 18-21). Bennie en Bert hadden het lastiger in de dubbel: (12-21, 12-21).

Conclusie:

Met de motivatie, strijdlust en teamspirit zit het wel goed. Deze wedstrijd kwam wat te vroeg. Met meer wedstrijdritme en voldoende samen oefenen moeten we er meer uit kunen halen.