BC Good Luck 3 – BC Roggel 1, uitslag: 8 – 0

Vandaag (30-9) stond de tweede wedstrijd op het programma, tegen BC Good Luck 3 uit Belfeld. Dat team had in de eerste ronde al aangetoond dat ze over een sterk team beschikken.

Roggel begon goed aan de jongens- en meisjes dubbels.  In het begin was het nog wat aftasten en kon Roggel in beide partijen goed meekomen. Aan het einde van de sets speelde Belfeld tactisch wat slimmer, waardoor ze de sets allemaal naar zich toe trokken.

Bij de enkelpartijen waren de verschillen groter. De tegenstanders waren beter in staat om het veld te benutten en deden dat ook beter.  Het plaatsen ging bij Roggel minder en de spelers van Belfeld wisten de shuttle ook beter achter in veld te slaan. Daardoor moest er veel gerend worden aan Roggelse kant.

Bij de gemengde dubbels konden we zien dat de enkelpartijen veel kracht gekost hadden en miste het Roggelse spel wat systeem. De komende wedstrijden kunnen we echter weer meer met de vaste spelers gaan spelen, zodat er wat meer systeem in het spel komt. De wisselspelers hebben goed hun best gedaan, maar als je niet zo vaak met elkaar speelt,  dan is het lastig tegen tegenstanders die beter aan elkaar gewend zijn.

De eerste 2  (uit)wedstrijden zijn nu verloren , maar wel tegen (mogelijk) de 2 sterkste tegenstanders.  Als er goed geoefend wordt op de training, dan zullen er ook nog wedstrijden komen die gewonnen worden.

(De uitslagen kunnen via de competitie pagina worden bekeken)